Koneturvallisuus, palvelut

Huom! tec.nicum.fi sivut ovat siirtyneet uuteen sijaintiin – Uudet ajankohtaiset tiedot löytyvät osoitteesta:

                                   https://www.schmersal.fi/koneturvallisuuspalvelut/

Riskin arvioinnin ohjaaminen

Koneiden riskit ja niitä pienentävät toimenpiteet selvitetään riskin arvioinnilla. Riskin arviointi ja sen dokumentointi on edellytys turvallisen koneen toteuttamiseen. Riskin arvioinnin suorittaa tyypillisesti työryhmä, johon osallistuu koneen toiminnan ja ympäristön tuntevia henkilöitä. tec.nicum ohjaa työryhmää ja tuottaa asetusten sekä standardien edellyttämät dokumentit. 

 

Riskien hallinta

Riskin arvioinnin tuloksien ja konetta koskevien yhdenmukaistettujen standardien perusteella aloitetaan suunnittelu koneen riskien alentamiseksi ja hallitsemiseksi. tec.nicum asiantuntija ohjaa sopivimman turvallisuuskonseptin valitsemisessa ja suunnittelussa.

 

Riskejä pienentävien suunnitelmien laadinta ja niiden todentaminen

Suomessa tec.nicum käyttää yhteistyökumppaneita teknisten suunnitelmien laadintaan. Asiantuntija tec.nicumilta avustaa ja ohjaa suunnittelussa sekä todentaa (verifioi) suunnitelmat. tec.nicum suorittaa myös luotettavuuslaskennan esim. SISTEMA ohjelmistotyökalulla.

 

Kelpuutus

Kun tec.nicum yhteistyökumppani tai asiakas itse on toteuttanut turvallisuussuunnitelman mukaiset toimet, tec.nicum kelpuuttaa toteutuksen ja näin varmistaa, että kaikki asiaankuuluvat turvallisuusvaatimukset on täytetty.